Σελίδες

Ύποπτος θόρυβος για Καραμανλή


Τον παρουσιάζουν να έθεσε βέτο για το Βρετανικό δίκαιο…

Μία πολύ περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον τέως Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε ιστοσελίδα, ο κ.Καραμανλής φέρεται να έθεσε βέτο στη εφαρμογή του βρετανικού δικαίου στην Ελλάδα και μάλιστα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, το ανυπόγραφο ρεπορτάζ που «ανέβηκε» σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα σημειώνει, ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε συμφωνήσει να υπάρξει τροποποίηση ου Ελληνικού συντάγματος (!!!) για να εξασφαλιστούν οι δανειστές ότι δεν θα υπήρχε κώλυμα σε περίπτωση εκτέλεσης απόφασης διεθνούς δικαστηρίου (Βρετανικού δικαίου δηλαδή) στην Ελληνική επικράτεια (!!!)».

Σε αυτό το σημείο ο συντάκτης του κειμένου υποστηρίζει, ότι ο Κώστας Καραμανλής παρενέβη και έθεσε βέτο, ενώ υπήρξε και κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συνηγορήσει σε μία τέτοια ενέργεια. Το επεισόδιο μάλιστα έλαβε διαστάσεις αφού ο τ. πρωθυπουργός διαφώνησε ακόμα και στο ενδεχόμενο να είναι εισηγητής για το ν/σ ο Βενιζέλος θέτοντας σαφέστατο θέμα αξιοπιστίας…».
Το βέτο

Το «ρεπορτάζ» της ιστοσελίδας συμπληρώνει, ότι χάρη στην παρέμβαση του τέως Πρωθυπουργού «φαίνεται ότι όχι μόνο αποτρέπεται η συνταγματική αναθεώρηση που θα συνιστούσε έσχατη προδοσία κατά τη γνώμη μας», ενώ την εισήγηση «όχι μόνο δεν θα την κάνει κάποιος κυβερνητικός, ούτε καν ο Δένδιας αλλά ο …Παυλόπουλος που θεωρείται της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού!». Η ιστορία θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, αν είχε και… «δράκο». Διότι όχι μόνο ο Κώστας Καραμανλής δεν έθεσε βέτο, όχι μόνο δεν συγκρούστηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά ούτε καν στην Ολομέλεια της Βουλής δεν ήταν!

Εξάλλου είναι γνωστό, ότι από τότε που παραιτήθηκε από Πρόεδρος της Ν.Δ., η παρουσία του στη Βουλή είναι διακριτική, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να δώσει συνέντευξη, αν και πολιορκείται από τους δημοσιογράφους.
Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που κατασκεύασαν τη συγκεκριμένη ιστορία και ποια τα κίνητρά τους; Γιατί εμπλέκουν τον τέως Πρωθυπουργό σε μία υπόθεση που δεν ισχύει από την αρχή μέχρι το τέλος;
πηγή : newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου