Στη δημοσιότητα τα ονόματα των εκβιαστών του υπ.Ανάπτυξης


Στη δημοσιότητα έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τα ονόματα των δύο υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης που εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης γνωστού επιχειρηματία.


Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Λιάκο, του Ηλία και  της Καλλιόπης που γεννήθηκε στις 19/10/1951 και του Κωνσταντίνου Καζαζάκη του Ιωάννη και της Μαρίας που γεννήθηκε στις  17/7/1951. Τα δύο στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν επ’αυτωφώρω  με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 120.000 ευρώ.


Το εν λόγω ποσό είχαν ζητήσει προκειμένου να εγκρίνουν επιχορήγηση για τουριστική επένδυση 4,7 εκατ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Το … ραντεβού κλείστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας κοντά στο σταθμό του Κεραμεικού  στην Αθήνα.


Λίγο μετά την παράδοση της τσάντας από τον επιχειρηματία, άνδρες της ασφάλειας επενέβησαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο.


Στο ραντεβού εμφανίσθηκε Κωνσταντίνος Λιάκος, ο οποίος αφού παρέλαβε το ποσό και συνελήφθη. Λίγο αργότερα στο συγκεκριμένο σημείο συνάντησης, μετέβη και ο Κωνσταντίνος Καζαζάκης, ο οποίος και συνελήφθη.


Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.


Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν:


• Στο σπίτι του Κ. Λιάκου το ποσό των 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και


• Στο σπίτι του Κ. Καζαζάκη το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.


Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία.


Τα στοιχεία ταυτότητάς τους, δόθηκαν στη δημοσιότητα με Εισαγγελική Διάταξη - λόγω της μέγιστης ηθικής απαξίας της πράξης τους ως δημόσιοι υπάλληλοι - προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων από τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου