Σελίδες

Μέτρα για τους προπηλακισμούς πολιτικών ενόψει 25ης Μαρτίου


Της Μαρίνας Μάνη

Οι προπηλακισμοί εναντίον κυρίως πολιτικών ενόψει (και) των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου απασχολούν σοβαρά την κυβέρνηση.

Το θέμα «έφερε» στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης: «Εχουμε μπροστά μας τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Πάμε σε εκλογές. Θα σφαχτούμε;», φέρεται να είπε, επικαλούμενος και τους πρόσφατους προπηλακισμούς στη Ρόδο εναντίον βουλευτών... που δεν είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο.

Με τον κ. Βορίδη συμφώνησαν και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και ο πρωθυπουργός, όπως φάνηκε από την παρατήρησή του: «το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε». Προανήγγειλε άλλωστε διϋπουργική σύσκεψη τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του, όπου οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Άμυνας, Παιδείας και Εσωτερικών θα κληθούν να πάρουν μέτρα.

Πρόταση να ματαιωθούν οι παρελάσεις

Κατά τις πληροφορίες, βουλευτές της περιφέρειας «εισηγήθηκαν» στην κυβέρνηση να... ματαιωθούν, για φέτος,  οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε όλες τις πόλεις εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και να περιορισθεί ο εορτασμός σε εκδηλώσεις σε κλειστούς «προστατευόμενους» χώρους.

Από τις πρώτες συζητήσεις προκύπτει ότι η εν λόγω πρόταση θα απορριφθεί καθώς εκτιμάται ότι μία τέτοια κίνηση αφενός θα ρίξει λάδι στη φωτιά και, αφετέρου, θα στείλει το μήνυμα στα ακραία στοιχεία ότι «η Δημοκρατία τα φοβάται».

Επενδύσεις Siemens εν είδει αποζημίωσης

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, το κυβερνητικό επιτελείο πρόβαλλε ιδιαίτερα την εξωδικαστική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη  Siemens, η οποία θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή με τη μορφή σύμβασης για να κυρωθεί.

Σύμφωνα με τη συμφωνία:

Το ελληνικό Δημόσιο θα ορίσει επίτροπο στη Siemens που θα παρακολουθεί «θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος» της εταιρείας.

Η εταιρεία θα ζητήσει δημοσίως κι επισήμως συγγνώμη για τη «συμπεριφορά» των στελεχών της τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Εν είδει αποζημίωσης (σ.σ. χωρίς να αναφέρεται η λέξη) θα «προσφέρει» 170 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Από αυτά, τα 80 εκατ. ευρώ θα συμψηφισθούν με ελληνικές οφειλές προς την εταιρεία και τα υπόλοιπα θα διατεθούν σε δράσεις κατά της διαφθοράς.

Επιπλέον, προτίθεται να διαθέσει άλλα 100 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις, ενώ μελετά και μία επένδυση 60 εκατ. ευρώ που θα προσφέρει 700 θέσεις εργασίας.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου