Σελίδες

Με 25 παραβάσεις – παραβιάσεις προκάλεσαν οι Τούρκοι, «τίποτα» ο υπουργός…




Μπαράζ παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο σήμερα, καθώς  βρίσκεται σε εξέλιξη τριμηνιαίας βάσης αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας.


Συνολικά μπήκαν στο Αιγαίο 27 αεροσκάφη  και ελικόπτερα. Οι παραβάσεις των κανόνων με παράνομη είσοδο στο FIR ήταν 20, ενώ οι παραβιάσεις  του εθνικού εναέριου χώρου ήταν 5 στο βόρειο και νότιο Αιγαίο.


Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ..


Πάντως ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, που ήταν σήμερα στα Χανιά, ρωτήθηκε αν υπάρχει φόβος για κάποια, ας το πούμε, επεισόδια λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν πάνω στο θέμα της ΑΟΖ, στο Καστελόριζο, αλλά και την διαδικασία εξεύρεσης φυσικού αερίου και πετρελαίου νότια της Κρήτης.


«Ανεξάρτητα από αυτό που θέσατε με το ερώτημα σας», απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος, «θέλω να σας πω ότι η Ελληνική Αεροπορία, όπως και συνολικά το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα. Δεν έχουμε επιτρέψει, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, στο ελάχιστο να αμφισβητηθεί η ελληνική κυριαρχία, τα διεθνώς ανεγνωρισμένα και κατοχυρωμένα οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Τώρα, από εκεί και πέρα, οι δυνάμεις αποτροπής μας είναι πάντα σε ετοιμότητα και μέχρι στιγμής δεν είχαμε τέτοιο ανησυχητικό δείγμα. Καθημερινά, ο εναέριος χώρος μας, τα εθνικά μας χωρικά ύδατα και η επικράτεια μας είναι κάτω από την προστασία και το άγρυπνο μάτι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».


Το διαβάσατε: «και μέχρι στιγμής δεν είχαμε τέτοιο ανησυχητικό δείγμα»…
Τίποτα δεν είδε.  Τίποτα δεν άκουσε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου