Σελίδες

Στην Αθήνα οι δήμαρχοι από την Ιταλία που δώρισαν τους μισθούς τους

Στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα οι δύο Ιταλοί Δήμαρχοι οι οποίοι είναι οι ιδρυτές του κινήματος αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα».


Οι Δήμαρχοι των πόλεων Κάβα ντε Τιρένι και Μπαρονίσι, που βρίσκονται στον Ιταλικό Νότο, έχουν δωρίσει το μισθό τους στην χώρα μας που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Την πρόσκληση για το ταξίδι αυτό, απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Απόστολος Κοιμήσης, με τον οποίο και θα συναντηθούν οι δύο δήμαρχοι. Αμέσως μετά, θα δουν τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ενώ έχουν προγραμματίσει και συνάντηση με τον δήμαρχο των Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο.

Ο Γκάλντι σε δηλώσεις του, τόνισε: «Η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και βιογραφική, θα μπορούσαμε να πούμε: έχω ζήσει, για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Από την πλευρά του ο Μασκατιέλο, είπε: «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από spreads και τραπεζικά επιτόκια. Η κίνηση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί».

πηγή : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου