Σελίδες

Γλέζος: Ανιστόρητοι, ψεύτες κι εξοργιστικοί οι Γερμανοί


Αφού το ελληνικό κράτος και όλοι οι υπεύθυνοι αδιαφόρησαν ή απλώς δεν τόλμησαν (και μη βγει αύριο το υπουργείο Εξωτερικών να μας θυμίσει ότι διατηρούμε το δικαίωμα να κινηθούμε…
διότι θα τα ακούσουν άσχημα) και δεν έσπευσαν να απαντήσουν στις προκλητικές γερμανικές δηλώσεις ότι δεν μας χρωστούν τίποτα από πολεμικές αποζημιώσεις, ανέλαβε το πράξει ο Μανώλης Γλέζος.


«Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική.


Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισ., εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.
Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ.


»Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.


»Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι δεν αποτελεί πλέον θέμα η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.


Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται», αναφέρει Μανώλης Γλέζος.
Ποιος αλήθεια μπορεί να μην συμφωνήσει μαζί του; Είναι εντυπωσιακό ότι ένας άνθρωπος – ιστορική φυσιογνωμία της Αριστεράς, ενώνει με τον λόγο του, τη σκέψη του, τη νηφαλιότητά του, όλους τους Έλληνες.


Και το λέμε αυτό, διότι φίλοι αναγνώστες ενίοτε ενοχλούνται όταν ασκούμε σφοδρή κριτική στο αριστερό μέρος του πολιτικού φάσματος.


ΔΕΝ κριτικάρουμε την αριστερά, το παράλογο είναι ο στόχος μας, αδιαφορώντας από όπου κι αν προέρχεται.


Λίγες φορές έχουμε αναφερθεί σε «όψιμους σωτήρες» που κεφαλαιοποιούν την ανέξοδη λαϊκιστική ρητορική τους παριστάνοντας τους «σούπερ ήρωες»;


Για να επιστρέψουμε όμως στα του Μανώλη Γλέζου, μήπως να μας έλεγαν εκεί από το Μέγαρο Μαξίμου, πως το βλέπουν το θέμα, διότι εμείς θεωρούμε τη βλακώδη γερμανική ανακοίνωση ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα, ακόμα και στο ίδιο το Συμβούλιο.


Ή μήπως δεν είναι κατάλληλος ο σημερινός πρωθυπουργός, αφού όντας στη «δύση» της θητείας του δεν έχει λόγο να δημιουργεί έχθρες σε μέρη όπου αύριο –μεθαύριο ίσως αποτελέσουν επόμενο σταθμό στην καριέρα του;


www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου