Σελίδες

Αυτo-απαλλάχθηκε από τις ευθύνες του ο διοικητής του ΤΤ




Την ώρα που καταρρέουν τα μεγέθη μιας από τις ισχυρότερες τράπεζες ο Κλέων Παπαδόπουλος υπογράφει την... ασυλία του


Πλήρης κατάρρευση των μεγεθών της μέχρι πρότινος ισχυρότερης τράπεζας συνοδεύουν την έως τώρα θητεία του Κλέωνος Παπαδόπουλου ως διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Μεγέθη που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είχαν απομακρύνει από την θέση της την παρούσα διοίκηση. Και όμως, ο κύριος Παπαδόπουλος όχι μόνο συνεχίζει να βρίσκεται στην θέση του, αλλά απολαμβάνει μίας ιδιότυπης ασυλίας που του επιτρέπει και να υπογράφει την ...απαλλαγή του από τυχόν ευθύνες!


Θα ήταν απλώς μία περίπτωση αρρωστημένης κομματικής αλληλεξάρτησης εάν γύρω από το όνομα του διοικητή δεν έχουν περιπλακεί δύο από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Το ένα είναι η προκλητική σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου που φτάνει σε σημείο μίσθωσης «οικογενειακών ακινήτων» εν μέσω κρίσης που συνοδεύεται με ασύδοτη διαφημιστική δαπάνη για να καλυφθεί. Για πρώτη φορά από την εποχή του Κοσκωτά μάλιστα, βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει για απιστία τον Κλέωνα Παπαδόπουλο, μέσα στο κοινοβούλιο!


Η δεύτερη υπόθεση δεν είναι άλλη από το CDS, το περιβόητο ασφάλιστρο κινδύνου του ΤΤ που πουλήθηκε σκανδαλωδώς σε άγνωστο «επενδυτή» λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης δανεισμού. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έγινε μονομερώς από τον διοικητή χωρίς την σύμφωνη γνώμη του υπουργού οικονομικών και του πρωθυπουργού. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Κλέωνας Παπαδόπουλος γνωρίζει πολλά. Τόσα πολλά που το σύστημα Παπανδρέου θα κάνει το παν για να τον διαφυλάξει. Είναι ενδεικτικό ότι από την αποκάλυψη της υπόθεσης και μετά, οι υπουργοί οικονομικών αρνούνται να απαντήσουν στις καταιγιστικές ερωτήσεις βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι όμως αμφίβολο εάν ο Βενιζέλος θα συνεχίσει να τον καλύπτει με τον καταιγισμό που θα ακολουθήσει προεκλογικά για τον ρόλο του. Αντίθετα εάν ο Βενιζέλος αποφασίσει να ξηλώσει το σύστημα Παπανδρέου, ο Παπαδόπουλος θα είναι ο ιδανικός ως αποδιοπομπαίος, αφού φέρεται ότι υπάρχουν και στοιχεία για ανθρώπους της Συγγρού που σχετίζονται μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου