Σελίδες

Τέλος στα προγράμματα του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας με πράξη υπουργικού συμβουλίου




Με πράξη υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο της Εφημερίδας της κυβέρνησης, μπαίνει οριστικά τέλος στα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Διασώζονται μόνο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αλλά και όσοι έχουν ήδη πάρει δάνειο από τον ΟΕΚ.

Στο άρθρο 3 της πράξης υπουργικού συμβουλίου, ορίζεται ότι: «οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των ανειλημμένων αποκλειστικά και μόνον υποχρεώσεων, παροχών, προγραμμάτων, καλύπτονται από τον παραπάνω ειδικό λογαριασμό. Νέα προγράμματα και παροχές δεν αναλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ, εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και τη συντήρησή τους και των εν εξελίξει υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων ή παροχών, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων ή σκοπών των δύο καταργούμενων οργανισμών».
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ΟΕΚ και ΟΕΕ θα αποτελέσουν παρελθόν στο τέλος Ιουλίου ενώ μέχρι τότε, οι δύο οργανισμοί θα τρέχουν με προσωρινή διοίκηση. Όλες οι αρμοδιότητες θα περάσουν στον ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου