Σελίδες

Ο Χατζημαρκάκης μεταναστεύει (πολιτικά) στην Ελλάδα


Την πρόθεση του να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα στην Ελλάδα αποκάλυψε στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” στο Mega ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος εκλέγεται στο ευρωκοινοβούλιο με το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρωναπό το 2004.
Μιλώντας στον δημοσιογράφο Στ. Θεοδωράκη, ο κ. Χατζημαρκάκης διατύπωσε τις ενστάσεις του εναντίον του κόμματός του, ειδικά δε σε ό,τι αφορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αυτό παίζει στις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, με αιχμές τον νυν αρχηγό, αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ, και προηγουμένως με τον πρώην αρχηγό, νυν υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.
Σημείωσε, επίσης, ότι από την απαρχή της κρίσης στην Ελλάδα, ο ίδιος μολονότι σκέπτεται ως Γερμανός, η καρδιά του χτυπούσε ελληνικά, και όσο περνούσε ο καιρός -και κλιμακωνόταν το ανθελληνικό κλίμα στη Γερμανία- εκείνος αντιμετώπιζε συνειδησιακό πρόβλημα.


Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν έχει ελπίδα επανεκλογής στη Γερμανία, αποδίδοντας αυτή την πιθανότητα στο ελληνικό του όνομα.
Ο κ. Χατζημαρκάκης, μολονότι δήλωσε πρόθυμος να πολιτευτεί στην Ελλάδα, δεν αποκάλυψε εάν βρίσκεται σε επαφή με κάποιο κόμμα στη χώρα μας.
Κοντά στην Ελλάδα, αλλά και με αμφιλεγόμενες ιδέες
Ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής στήριξε με το δικό του τρόπο την Ελλάδα εν μέσω ενός κυκεώνα αρνητικών δημοσιευμάτων στη Γερμανία.
Πριν από ένα μήνα, μιλώντας στην εφημερίδα “Bild” απηύθυνε προειδοποίηση για τον κίνδυνο ενός “πραγματικού πολέμου φτώχειας” στην Ελλάδα, ενώ μεταξύ άλλων κατέθεσε και μία αμφιλεγόμενη πρόταση: Εισηγήθηκε την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες, σε “Hellas”, προκειμένου η χώρα να κάνει, όπως λέει, μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα.
Διαβάστε αναλυτικά τι είχε δηλώσει
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας στο Mega, είχε αποκαλύψει ότι η καγκελάριος Μέρκελ είχε απευθύνει -με άκομψο τρόπο- συστάσεις στον Ρέσλερ όταν ο δεύτερος επέμενε για τα περί χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ο κ. Χατζημαρκάκης εξέφρασε με εύγλωττο τρόπο τα αισθήματά του απέναντι στον Ρέσλερ, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι έγινε αρχηγός του κόμματός τους κατά τύχη και επειδή… χαμογελούσε. Δείτε το βίντεο της συνέντευξης.


Ποιος είναι ο Γ. Χατζημαρκάκης

  • Γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1966 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.
  • Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπώντας το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) από το 2004.
  • Έπειτα από την αλλαγή στα μέσα της θητείας στις αρχές του 2012, έγινε μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, και αναπληρωματικό μέλος των Επιτροπών Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT) και Αλιείας (PECH).
  • Προεδρεύει της αντιπροσωπείας του ΕΚ για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).
  • Σπούδασε γεωργία και πολιτικές επιστήμες στη Βόννη και την Οξφόρδη.
  • Είναι παντρεμένος με την Heike Rüttgers και έχουν δύο κόρες. Μιλά γερμανικά, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου