Τα καινούργια αυτοκίνητα των βουλευτών


Νέα, ολοκαίνουργια, αυτοκίνητα άρχισαν να προμηθεύονται οι βουλευτές, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η Τρίτη είναι η τελευταία ημέρα που υποχρεώνονται να παραδώσουν τα παλαιά υπεροπολυτελείας αυτοκίνητά τους για να προμηθευτούν τα νέα, μικρότερου κυβισμού.
Έτσι άρχισαν στο γκαράζ της Βουλής να παραδίδονται οι Lexus, οι Mercedes, τα BMW, τα SAAB και τα Αudi 2000 cc και να παραλαμβάνονται τα νέα αυτοκίνητα, μικρότερου κυβισμού, στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας που έχουν αποφασισθεί.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Βουλής τα νέα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού των βουλευτών θα στοιχίσουν περί τα 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους φορολογούμενους, ενώ με τα παλαιά αυτοκίνητα στοίχιζαν περί τα 5 εκατ. ευρώ.
Αυτή τη φορά μπήκαν κανόνες, λόγω της οικονομικής κρίσης, λένε οι διοικητικές της υπηρεσίες και περιορίσθηκαν οι δαπάνες για τα αυτοκίνητα κατά 35%. Οι βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο (με σύστημα leasing) έως 1.400 cc, με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ ενώ όλοι άλλοι (της περιφέρειας) έως και 1.800 cc., με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ.
Υπήρξαν όμως και βουλευτές που αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να διαθέτουν βουλευτικό αυτοκίνητο, όπως η κυρία Χαρά Κεφαλίδου, η κυρία Αννα Νταλάρα, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και άλλοι. Η απόφαση των βουλευτών αυτών είχε προκαλέσει την οργή πολλών συναδέλφων τους που έκαναν λόγο για λαϊκισμό.
Η παράδοση των νέων αυτοκινήτων στους βουλευτές, έρχεται στη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές από οργανώσεις και φορείς, για την κατάργηση του προνομίου του βουλευτικού αυτοκινήτου, ακόμα και των υπουργικών αυτοκινήτων στα πλαίσια των περικοπών των δημοσίων δαπανών και της λιτότητας


http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου