Πληρώσαμε 62 εκατ. ευρώ τόκους στην Αυστρία!

Έρχονται σιγά - σιγά στην δημοσιότητα τα ποσά που έχουν κερδίσει οι εταίροι μας από τη βοήθεια στην Ελλάδα μέσω των πακέτων στήριξης.


Μετά από έγγραφο του πρακτορείου Reuters , σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πλήρωσε στην Γερμανία 380 εκατ. ευρώ σε τόκους, το υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας προσχώρησε σε αντίστοιχη ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με αυτή στα 62,6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2011, η Αυστρία από την Ελλάδα, για τη συμμετοχή της στο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εμβάσει μέχρι τις 31.12.2011 το ποσό αυτό στην Αυστρία, για την έως τώρα συμμετοχή της στα δάνεια προς την Ελλάδα με 1,56 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ είχε επισημάνει το γεγονός, ότι η Ελλάδα καταβάλει κανονικά στην Αυστρία τους τόκους προσθέτοντας πως οι τόκοι θα συνεχίσουν να εμβάζονται από την Ελλάδα στην Αυστρία, η οποία, όπως σημείωνε χαρακτηριστικά, «δεν χαρίζει χρήματα». 

Η ίδια είχε επίσης παραδεχτεί την πραγματικότητα, σε σχέση με τη «βοήθεια» προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή η Αυστρία δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα η Αθήνα έχει καταβάλει έγκαιρα τους τόκους. 

Είχε όμως επισημάνει πως με τη μείωση του επιτοκίου για την Ελλάδα, που αποφασίστηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες, περιορίζονται τα έσοδα για την Αυστρία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα χάνει χρήματα, πάντως η ίδια «δεν θα έλεγε πως η Αυστρία έχει κερδίσει χρήματα από τη βοήθεια προς την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου