Σελίδες

Ενδιαφέρον της Gazprom για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ

Η ρωσική Gazprom φέρεται να ενδιαφέρεται για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, όπως προκύπτει από από την συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom και γενικό διευθυντή της Gazprom Export, Alexander Medvedev.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom στη συνάντηση «συζητήθηκαν οι προοπτικές τις ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ» ενώ οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν «στην κατάσταση των αγορών φυσικού αερίου με ιδιαίτερη έμφαση στην εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τις παραδόσεις κατά τη χειμερινή περίοδο».

Η Gazprom αναφέρει ότι «η Ελληνική πλευρά εκτίμησε ιδιαιτέρως τις επιπλέον ποσότητες αερίου που προμήθευσε ο όμιλος Gazprom στην Ελλάδα κατά την περίοδο του αυξημένου ψύχους φέτος τον χειμώνα». Στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που διαχειρίζεται την προμήθεια Ρωσικού φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, κ. Χάρης Σαχίνης.

newsbomb,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου