Σελίδες


Η Γαλλία αναδείχθηκε η πιο απαισιόδοξη χώρα στον κόσμο σε σχέση με την οικονομία, σύμφωνα με την έρευνα «End of Year» της Γκάλοπ Ιντερνάσιοναλ.








Μεταξύ των 51 χωρών στις οποίες έγινε η έρευνα, η Γαλλία έρχεται πρώτη, καταγράφοντας το χειρότερο ποσοστό από το 1978 και ακολουθεί η Ιρλανδία και η Αυστρία.


Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση, «ακόμα και το 1978, μετά την δεύτερη πετρελαϊκή κρίση που έθεσε σε αμφισβήτηση όλο το οικονομικό σύστημα, οι Γάλλοι δεν είχαν φανεί ποτέ τόσο απαισιόδοξοι».


Πάντως, αν δει κανείς τα αποτελέσματα, θα διαπιστώσει ότι στην Ευρώπη δείχνει να επικρατεί η απελπισία, με τη Βόρεια Αμερική να ακολουθεί. Στον αντίποδα βρίσκεται ο υπόλοιπος κόσμος, που παραμένει αισιόδοξος.


Κύριες αιτίες της απαισιοδοξίες των Γάλλων δείχνουν να είναι οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου και η κρίση στην ευρωζώνη, ενώ εκφράζεται ανησυχία για την άνοδο της ανεργίας, τη μείωση της αγοραστικής δυνατότητας και τη διατήρηση του ισχυρού κοινωνικού συστήματος της χώρας.


«Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ακολούθησε η ανοικοδόμηση και η χώρα μας ήταν από τις πρωτοπόρους στην Ευρώπη. Σήμερα το γαλλικό μοντέλο του 'κράτους-σωτήρα' θεωρείται βασικά ξεπερασμένο. Για πιο πράγμα θα είναι οι Γάλλοι περήφανοι αύριο;», αναφέρουν τα συμπεράσματα της έρευνας.


Ανάμεσα στις 51 χώρες, η Νιγηρία είναι η πιο αισιόδοξη σχετικά με την οικονομική ευημερία και ακολουθούν το Βιετνάμ και η Γκάνα.


πήγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου