Σελίδες

Τι «παίζει» με Βιεϊρίνια


Ο Ολυμπιακός ψάχνει παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στα άκρα, αρέσει πολύ ο Βιεϊρίνια, στον ΠΑΟΚ δεν τον δίνουν. Τα οικονομικά προβλήματα του Δικέφαλου όμως αλλάζουν τα δεδομένα.





Όπως στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδου, έτσι και στην χειμερινή που αρχίζει επίσημα σε λίγες ημέρες το όνομα του Αντελίνο Βιεϊρίνια βρίσκεται στο «ερυθρόλευκο» τραπέζι.


Φυσικά, η ολοκλήρωση μιας τέτοια μεταγραφικής κίνησης μόνο εύκολη δεν είναι για τους Πειραιώτες. Καταρχάς, στου Ρέντη θεωρούν δεδομένο ότι ο παίκτης τους «κάνει». Φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του και αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν να ενισχυθούν με έναν ποδοσφαιριστή που έχει τα χαρακτηριστικά του Βιεϊρίνια, παίζοντας κυριολεκτικά παντού από την μέση και μπροστά, με ένα σουτ «φαρμάκι».


Από εκεί και πέρα όμως, έχοντας βολιδοσκοπήσει την περίπτωσή του, δεν έχουν κάνει κίνηση καθώς ο Πορτογάλος άσος ακόμη δεν έχει βγει προς πώληση και δεν γνωρίζουν επακριβώς τις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας του.


Από την... βόρεια πλευρά τώρα, τα πράγματα στο ταμείο του ΠΑΟΚ δεν φαίνονται καλά. Για την ακρίβεια, στον Δικέφαλο φέρεται να έχει γίνει κουβέντα στην οποία για να σωθεί η ομάδα καταλήγουν στο εξής: Μείωση του μπάτζετ κατά 1,5 εκ. ευρώ, ένα βήμα παραπάνω στο Europa League (πρόκριση επί της Ουντινέζε) και πώληση παίκτη που θα φέρει χρήματα.


Ας υποθέσουμε ότι με τυχόν αποδεσμεύσεις των Κοντρέρας, Λεονάρντο, Αρίας, και Σπαντάτσιο το μπάτζετ μειώνεται ως ένα σημείο, και ας υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να προκριθεί επί της Ουντινέζε, πάλι μένει το ποιος παίκτης θα μπορέσει να πουληθεί και να φέρει χρήματα στο ταμείο του Δικέφαλου. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτοί είναι οι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια. Ο πρώτος δυσκολεύεται να βρει πρόταση στο εξωτερικό, ενώ ο δεύτερος σίγουρα θα βρει πρόταση.


Στο τελευταίο σκέλος ποντάρουν οι ερυθρόλευκοι, καθώς ο Ζαγοράκης έχει αρνηθεί πρόταση ύψους 4 εκ. ευρώ από την Μπλάκμπερν ενώ τώρα δυσκολεύεται να βρει αντίστοιχη πρόταση. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κάνει κίνηση αν ο Δικέφαλος δεν κρεμάσει επίσημα πωλητήριο στον Βιεϊρίνια.


Το γεγονός όμως ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν βρει άμεσα χρήματα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αδειοδότηση ίσως αναγκάσει την ΠΑΕ να τον αποχωριστεί από τον Ιανουάριο. Αν πάντως αυτό δεν συμβεί, τότε η κίνηση θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Σε φιλολογικού τύπου συζητήσεις που είχαν γίνει το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ αξίωνε σαν αρχική τιμή διαπραγμάτευσης 5 εκ. ευρώ. Κάτι που πλέον δεν ισχύει και στον Πειραιά θεωρούν ότι με 2.5 εκ. ευρώ μπορεί να γίνει το deal. Ακόμη κι έτσι, η εντός των τειχών μετακίνηση του Βιεϊρίνια, στην συγκεκριμένη περίοδο και με την κρίση να έχει αγγίξει όλες τις ομάδες, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να εμφανιστεί καλύτερη οικονομική πρόταση από το εξωτερικό, επομένως η πρόταση θα είναι συμφέρουσα για τον ΠΑΟΚ που θα αρχίζει να μπαίνει σε... διλήμματα.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου