Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης από σήμερα

Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία επιστροφής των αδειών οδήγησης, καθώς και των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων για ΙΧ αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα.


Η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 22.12.2011.

Παράλληλα, η ίδια απόφαση προβλέπει τη μη εκτέλεση των εκκρεμών διοικητικών αποφάσεων, είτε έχουν επιδοθεί είτε όχι, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.12.2011.

Οι εξαιρέσεις

Ωστόσο, δεν θα επιστραφούν τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων, μη καταβολή τέλους διοδίων.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Να σημειωθεί ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

πήγη : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου